Quinoa recept kezdőknek is

Az értékes növényi fehérjék nagyon fontos alapját képezik a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. Ha van kéznél pár könnyű quinoa recept, nem kell azonnal a húshoz nyúlni, aminek a túlzott fogyasztása nem feltétlenül egészséges.

A hagyományosan európai gabonák mellett, egyre gyakrabban hallunk új elnevezéseket, mint a hajdina, bulgur vagy quinoa. Érdemes ezekkel is megpróbálkozni, hiszen olcsón juthatunk kiváló eledelekhez. A vegetáriánus étrend mellett, a vegán is nagyon elterjedt, hiszen manapság már sokkal könnyebben lehet pótolni az állati fehérjéket a növényekkel. Nem véletlen, hogy annyi quinoa recept kering az interneten. Az egészséges és változatos étrend követőinek igazán van miből választaniuk. Tulajdonképpen egy egészségesebb rizsféle, mivel elkészíthető belőle minden étel, amit rizsből szoktunk.

A bulkshop.hu webáruházban, ahol maga a gabona is megvásárolható, számos quinoa recept olvasható, így a tápláló növény mellett, kiváló ebéd- vagy vacsoraötletekhez is lehet jutni. A quinoa nemcsak azért nagyszerű alternatívája az állati eredetű fehérjéknek, mert tápláló, hanem mert ez a szerény kis gabona számos szuper tulajdonsággal rendelkezik. Sok fehérjét tartalmaz, mivel gluténmentes, könnyen emészthető.

A B-, C- és E-vitamin-, magnézium-, foszfor-, kalcium- és vastartalma igen magas. Zsírtartalma a gabonaféléknél nagyobb, és lúgosító hatása is van. Mivel gluténmentes és lassan lebomló szénhidrátforrás, a fogyasztása ajánlott a liszt-érzékenyeknek, a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak is. Főzzön finomat a quinoa recept révén!

Author: admin