Tradicionális magyar finomság a zserbó golyó

zserbó golyó

A Gerbeaud sütemény Emile Gerbeaud, svájci születésű magyar cukrász és csokoládékészítő után kapta a nevét. Sok más magyar desszert mellett, ő találta ki a Gerbeaud tortát, egy réteges süteményt. Ez annyira híres és népszerű lett, hogy mindenkinek meg kellett kóstolnia a budapesti belvárosi kávéházában.

A torta elkészítése nagyon időigényes, ezért az utóbbi 10-15 évben, amióta az élet sokkal gyorsabb tempójú, megalakult a gyors változata, a zserbó golyó. Ez pont olyan ízű, mint az eredeti. A karácsonyi szezon közeledésével ezek lehetnek szép házi készítésű karácsonyi ajándékok a családnak vagy a barátoknak is. A zserbó golyó fő összetevője a dió, a keksz és a sárgabarack lekvár. Ez egy könnyen elkészíthető elegáns és finom desszert, ami mindössze 30 perc alatt elkészül.

Egy nagy tálban összekeverjük a darált diót és a darált kekszet. A csokoládét megolvasztjuk és a száraz keverékhez adjuk a baracklekvárral együtt. A masszát egyenletesre keverjük. A keverékből formázzunk diónyi zserbó golyókat, majd tegyük ezeket egy tányérra.

Author: seditor