Valóban univerzális készítmény a WD-40

Vannak a mindennapokban gyakran előkerülő, univerzális komponensek, amelyek igazán hasznos segítséget tudnak nyújtani. A WD-40 egyértelműen beletartozik ebbe a kategóriába, hiszen sajátosságaihoz semmilyen kétség sem fér. Megjelenése óta hatalmas népszerűségnek örvend, ami teljesen érthető. Voltaképpen egy kenőanyagról van szó, de eredeti funkciójánál többet is ad.

Azon túl ugyanis, hogy javítja az alkatrészek közötti mozgást még a nedvesség kiszorításában is élen jár. A WD-40 ilyen módon a beázott motorok elindítását is támogatja. A tisztítóképessége sem elhanyagolható, ugyanis fel tudja oldani a zsíros lerakódásokat, a ragasztó maradványait. A rozsdát nem egyszerűen csak oldja, hanem ellene egy védőréteget képez.

Ilyen formában a WD-40 megelőzésre is használható azon túl, hogy gyors megoldást biztosít bizonyos helyzetekben. Mindenképpen szerencsés, ha van kéznél legalább egy flakonnal. Amennyiben rendszeresen szerelgetünk a műhelyben vagy régebbi berendezések felújításával foglalkozunk, akkor a WD-40 mindig legyen bevetésre készen!

Author: seditor