Hatékony védelmet nyújt a fültok

fültok

A túlzott munkahelyi zaj és vibráció olyan káros tényezők, amelyek hozzájárulnak a foglalkoztatásból eredő fülbetegségek kialakulásához. Az akusztikai sérülések mellett, szív- és érrendszeri betegségek, valamint magas vérnyomás is előfordulhat. Ezek elkerülése a munkavédelmi előírások szigorú betartásával és a fültok használatával érhető el. A 20-30 decibeles zajszintet tartják a legkényelmesebbnek az embereknek.

Ha ezek az értékek jelentősen magasabbak, a munkáltatónak gondoskodnia kell arról, hogy a hallásvédelmet biztosítson az embereinek. A leghatékonyabb eszköz erre a fültok. A készülék két alapelemből, a kagylóból és a fejpántból áll. Az optimális akusztikai hatás elérése érdekében, a kagylók üregét olyan anyaggal töltik ki, ami akár 20-30 decibellel is képes elnyelni a hangokat.

A leggyakrabban poliuretán habot használnak erre a célra. A zajszűrő fültokokat úgy tervezték, hogy védelmet nyújtsanak az alacsony, közepes és magas frekvenciájú külső és ipari zajok ellen. Ma ezeket az emberek az iparban és a hétköznapi életben is használják.

Author: seditor