Izomláz ellen több házi praktika is felhasználható

izomláz ellen

A kimerítő testedzés vagy a szokatlan, intenzívebb mozgást követően, gyakori a megerőltetett területeken megjelenő enyhébb vagy erősebb izomfájdalom. Ezt az izmokban termelődő tejsav okozza, de izomláz ellen vannak olyan hatásos praktikák, amelyek felgyorsítják a kellemetlenség elmúlását vagy pedig megelőzik a kialakulását. Ez utóbbi elérhető az edzés előtti alapos bemelegítéssel, akárcsak a terhelés fokozatos bevezetésével. A létrejött izomláz ellen a leginkább hatékony az izmok vérkeringésének felerősítése, ezáltal az izomrostok mikrosérülései kezelhetőek.

Érdemes megpróbálkozni óvatos masszázzsal, hideg-meleg váltózuhannyal és SMR hengerrel is, ugyanis ez az eszköz izomregeneráló hatással bír. Izomláz ellen tudatos táplálkozással is lehet tenni, valamint az antioxidánsok is képesek segíteni a tejsav eltüntetésében. Ilyenkor javasolt a banán, az alma, a meggylé és bőséges folyadék fogyasztása. A komolyabb fizikai megterhelés, legyen szó edzésről vagy valamilyen megerőltető mozdulatsorok végzéséről, izomfájdalmat tud okozni.

A leginkább ajánlatos ennek a megelőzése bemelegítéssel, fokozatos terhelésnöveléssel és szünetek beiktatásával, de ha mégis bekövetkezne a gond, az izomláz enyhítése és a lefolyásának gyorsítása bizonyos fokig lehetséges. Segíteni tud az izmok vérbőségének a fokozása meleg vizes borogatással, forró fürdővel, hideg-meleg váltózuhannyal, sőt, akár szaunával is. Az izomláz enyhítése elősegíthető antioxidánst tartalmazó gyümölcsök és sok folyadék segítségével is. A házi praktikákon kívül, profi termékek állnak a gyógyszertárakban az érdeklődők rendelkezésére.

Számos gyógynövény alapú gyulladáscsökkentő sportkrém található a kínálatban, amelyek hatékonyan elősegítik a gyors regenerálódást. A kineziológiai tapasz is igen jó az izomláz enyhítése céljára, mert az érintett területen felpezsdíti a vérkeringést, ezáltal a tejsav gyorsabban lebontásra kerül és visszaáll az eredeti izomállapot. Nemcsak aktív sportolók alkalmazzák, hanem a hétköznapokon elfáradt, fizikai terhelés alatt álló embereknek is kiváló megoldás lehet a fájdalmak csökkentésére.

Author: seditor