Egyáltalán lehetséges olcsó házépítés?

olcsó házépítés

Egy építkezés mindig nagyon sok költséggel jár, így aki belekezd, elmondhatja magáról, hogy nagy fába vágta a fejszéjét. Sokan nem tudják még, hogy létezik egy vonzó alternatíva az olcsó házépítés megvalósítására, mégpedig a könnyűszerkezetes házak nyújtotta lehetőség. Annak idején vályogból, majd téglából, manapság pedig a könnyűszerkezetes megoldások a leginkább népszerűek az otthonra vágyók körében. Ezzel a technikával ugyanis úgynevezett készházak születnek, amelyeket előre kigondolt metódusok alapján gyártanak le. Gyári körülmények között végeznek el sok építési műveletet, szakipari részfeladatot és a munkafázis ebben a szakaszban teljesen automatizáltan zajlik.

Ennek köszönhetően talán kijelenthető, hogy ez olcsó házépítés. Ha a ház egyes elemei a helyszínre kerülnek, akkor már részben össze is vannak szerelve. Így lényegesen egyszerűbben és gyorsabban épül fel, mint a hagyományos alapanyagok felhasználásával. Azoknak, akik a költséghatékony megoldásokat részesítik előnyben, ez a módszer optimális választás. Arra is van mód a könnyűszerkezetes házak esetében, hogy az ingatlan félkész állapotban kerüljön átadásra. Hozzáértő szakemberi gárdára ajánlott bízni a munkát, mert csak így valósulhat meg profi módon az olcsó házépítés.

Hogyan zajlik a plafon szigetelése hungarocellel?

Lakásépítés és felújítás esetén nagyon fontos teendő a mennyezeti szigetelés, mert ezáltal jelentős energiamennyiség takarítható meg. Ma is gyakran történik például a plafon szigetelése hungarocellel, ami sok előnnyel jár. De vigyázni kell, mert ez a módszer csak akkor ajánlott, ha a lapok elhelyezése a padláson történik. A hungarocell komoly problémák forrása lehet beltéri alkalmazás esetén, mert párakicsapódást okoz. Károsíthatja a falszerkezetet és rövid időn belül a penész is megjelenhet. Célszerű valamilyen gyapot anyagot használni álmennyezet szigetelése során, bár ez már nem annyira egyszerű, mint a plafon szigetelése hungarocellel.

Azonban a legtöbb háznál el lehet helyezni a lapokat a padláson, így igazán költséghatékonyan végezhető el a szigetelés. Főleg a régi parasztházak esetében jelent kiváló megoldást, ami sok embernek jó hír, hiszen napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy az olcsón megvásárolt vagy megörökölt ingatlant felújítják, nem idegenítik el. A rekonstrukció már a mai kornak megfelelő építőanyagokkal történik. Ezek a régi ingatlanok olykor telekáron is beszerezhetőek, felújításuk idején pedig a plafon szigetelése hungarocellel is történhet. Kivéve azokat az eseteket, amikor a tulajdonos úgy dönt, hogy manzárdot is épít a házra.

Author: seditor