Mire jó az áramlás kapcsoló?

áramlás kapcsoló

A különféle vezetékrendszerek kiépítésekor egyértelműen oda kell figyelni a részletekre, amilyen többek között a fokozott biztonság. Erre a célra remekül szolgál az áramlás kapcsoló, ami azonnal felfüggeszti a szivattyú működését, amennyiben úgy érzékeli, hogy elfogyott a víz a csőben, netán egy adott érték alá esett a nyomás. A szárazonfutás elleni védelem kiemelt jelentőségű, ugyanis a legtöbb pompa képtelen ezt az állapotot kezelni.

Amennyiben a helyzet kialakul, akkor az gyorsan a szerkezet teljes amortizációjához vezet. Az áramlás kapcsoló beiktatása a hálózatba tehát fontos feltétel, amire hangsúlyt kell fektetni. A kínálatban sok típus található, ezért választható olyan áramlás kapcsoló, amelyik garantáltan megfelel a kitűzött célnak. Az Orlando FF82 1″ „kapcsolónyelves” áramlásérzékelő 4 féle hosszúságban érhető el.

A beszerelése megoldható vízszintesen vagy függőlegesen ugyanúgy. Az áramlás kapcsoló ki van egészítve olyan érzékelő rendszerekkel, amelyek nyitó vagy záró feladatokat egyaránt ellátnak. Rendkívül hasznos kiegészítő, ami gondoskodik a szivattyúk élettartamának kitolásáról.

Author: seditor