A fekélyes láb gyógyulása hosszú folyamat

fekélyes láb

A betegség tünetei leginkább abban az esetben jelentkeznek, ha keringési zavar áll a háttérben. A fekélyes láb rontja az életminőséget, ezért a kezelése nem tűr halasztást. Azzal, ha időben felismeri a jeleket és orvoshoz fordul, akkor jó eséllyel elkerülheti a komolyabb problémák kialakulását. A megjelenésének több oka is lehet. Az erekben lévő nagy nyomást könnyen előidézheti a túlsúly, vagyis az elhízás is lényeges szerepet tölthet be ebben a dologban. A nem megfelelő mennyiségű testmozgás szintén hozzájárulhat a fekélyes láb tüneteinek a kialakulásához.

Abban az esetben, ha bedagad a boka, elszíneződik a bőr vagy nem képes hosszú távú sétákra fájdalommentesen, akkor mihamarabb keressen fel egy szakembert! A betegség akár bakteriális fertőzéssel is járhat súlyosabb esetben. Ilyenkor a fájdalom szinte elviselhetetlen és a váladékszivárgás sem ritka jelenség. Esetenként láz is jelentkezhet. Általában megfelelő orvosi kezeléssel javul az állapot. A fekélyes láb gyógyulási folyamata hosszú, ezért a terápiát időben el kell kezdeni!

A mofetta fürdő pozitív hatása

A gyógygáz csodatevő ereje világhírű. A mofetta fürdő rengeteget tehet a szövetek megfelelő vérellátásának érdekében. Alkalmazása 2000 éves múltra tekint vissza, ami azt jelenti, hogy már a római kori orvoslásban és a népi gyógyászatban is ismerték a jótékony hatását. Magyarországon Mátraderecskén található, szóval nem kell külföldre utazni, ha igénybe szeretné venni. A széndioxidos kezelés előtt szükséges néhány orvosi lelet. Ilyen az EKG és a laboratóriumi vizsgálat. A mofetta fürdő viszonylag alacsony hőmérsékletű vulkáni gőzölgés.

Évente ajánlott kétszer 15 alkalommal részt venni a kezeléseken. Amennyiben érszűkületi problémákkal, magas vérnyomással és gyakran fájó végtagokkal bajlódik, mindenképp érdemes kipróbálni. Hatására csökken a fájdalom, javul a vérkeringés, könnyebben gyógyulnak a sebek, a fekélyek, a sérülések, enyhülnek az ízületi fájdalmak és a görcsök is csökkennek. A mofetta fürdő által nő a sejtek oxigénellátottsága és megszűnik a hidegérzet.

Author: seditor