Tetszetős a közkedvelt flamingó virág

flamingó virág

Minden szobanövény szép és hasznos, de azok a fajták, amelyek szinte folyamatosan ontják a gyönyörű virágaikat, a legkedveltebbek. Varázslatosan mutatós a flamingó virág, aminek már a levelei is tetszetős, sötétzöld színűek, szív alakúak, hegyes végűek és akár 18 cm-re is megnőhetnek.

Csaknem 2 hónapig egyfolytában virágzik, paletta alakú, fényes, tűzpiros murvaleveléből emelkedik ki a keskeny, narancssárga torzsavirága. Kedveli az árnyékos helyeket, de meleg- és vízigényes növény a flamingó virág. Viszonylag kevés gondozást igényel, ezért is rendkívül közkedvelt. A flamingó virág nemzetségének legalább 100 faja lelhető fel Guatemala és Costa Rica trópusi erdőiben.

Párás és meleg környezetben érzi legjobban magát, ahol a hőmérséklet nem csökken 15 C fok alá. Ha lehetőség van rá, akkor ajánlott esővízzel locsolni, de ha ez nincs, akkor forralással lágyított, szobahőmérsékletű csapvízzel. Ragyogó szépségével hálálja meg a flamingó virág a szeretetteljes gondoskodást. Gyönyörű példányok vásárolhatóak meg a virag-online.hu webáruházból.

Author: admin