Az online pszichoterápia alkalmazkodik az igényekhez

online pszichoterápia

Gyakran előfordul, hogy az ember úgy érzi, pszichológiai segítségre van szüksége, de valamilyen objektív ok miatt nem képes személyesen kommunikálni egy szakemberrel. Ebben a helyzetben jön a képbe az online pszichoterápia. Fontos szempont, hogy az ilyen típusú konzultációnak köszönhetően, a fogyatékossággal élő személyek, az olyan kisvárosok és falvak lakosai, ahol nehéz szakszerű pszichológust találni, az idős és súlyosan beteg emberek, a kisgyermekekkel otthon lévő szülők igénybe vehetik a professzionális lélekgyógyász szolgáltatásait.

Az online pszichoterápia tanácsadást biztosít a hálózati kommunikációs eszközök segítségével, mint az e-mail, Skype vagy ICQ. Ez magába foglalhatja a közvetlen beszélgetést, ami általában a Skype-on keresztüli kommunikációt jelenti vagy a levelezést. Az előbb említett tanácsadás során, a pszichológus és az ügyfél vizuális és audio kommunikációval lép kapcsolatba.

Az online pszichoterápia alatt a szakember lehetőséget kap arra, hogy láthassa a páciens érzelmeit, az arckifejezését, a kérdésekre adott reakcióját. Sokan közülünk legalább egyszer az életük során megtapasztaltak olyan kellemetlen érzéseket, amelyeket a nyilvánosság előtt tett megjelenés váltott ki. A pánikbetegség kezelése alatt a betegek leggyakrabban a hányingerre, a felgyorsuló szívverésre és a kezek izzadására panaszkodnak.

Emellett még olyan főbb tünetek kerültek megemlítésre, mint a zavaró pánikrohamok, amelyek során az emberek légzési nehézségeket, fulladást, mellkasi fájdalmat, émelygést vagy hasi fájdalmat tapasztaltak. A pánikbetegség kezeléséhez és a beteg igényeinek megfelelő terápiás terv elkészítéséhez gondosan meg kell vizsgálni a betegség tüneteinek gyakoriságát és jellegét. Bizonyos esetekben hasznos magának a páciensnek is odafigyelnie a pánik tüneteinek megjelenésére, például egy napló vezetésével, ahová különféle megjegyzéseket tehet azzal kapcsolatban, amit megtapasztalt. Az ilyen jellegű monitorozás segít azonosítani a tünetek kiváltó okait, amelyekre a pánikbetegség kezelése során, a későbbi beavatkozások és kúrák irányulhatnak.

Author: admin