Gyorsan megtérül a napelemes közvilágítás ár

napelemes közvilágítás ár

„A világítás a városi infrastruktúra egyik legfontosabb eleme, mivel az emberek és a tulajdon biztonságát, védelmét biztosítja az éjszakai órákban. Két népszerű lehetősége fotovoltaikus és hagyományos alapokon működik. A kettő közötti megalapozott döntés meghozatalához mindenképpen érdemes tisztában lenni a hagyományos és a napelemes közvilágítás ár nagyságával.

Hagyományos közvilágítás árak

A hagyományos utcai lámpák hálózati árammal működnek és már sok éve használatban vannak. Ezek lámpából, vezetékből és transzformátorból állnak, ami a bejövő elektromos áramot a lámpa működtetéséhez szükséges feszültségre alakítja át. A hagyományos közvilágítás fő előnye, hogy mindig rendelkezésre áll és nem igényel akkumulátort.

Ugyanakkor, nem a legköltséghatékonyabb megoldás. Ezeknek a fényforrásoknak a telepítése meglehetősen költséges lehet, különösen, ha a terület még nincs csatlakoztatva az elektromos hálózathoz. A világítás működtetéséhez szükséges áram folyamatos költségei is jelentősek, ami még magasabb lehet, ha a lámpákat a nap 24 órájában bekapcsolva hagyják, ahogyan ez jellemzően történik.

Kedvezőbb-e a napelemes közvilágítás ár a hagyományosnál?

A fotovoltaikus utcai világítást napelemek működtetik, amik a Nap energiáját elektromos energiává alakítják, majd egy akkumulátorban tárolják. Amikor a Nap lemegy, az akkumulátor táplálja az utcai lámpát. A napelemes közvilágítás ár kedvezőbb a hagyományos kültéri lámpa költségénél, mivel nem igényel csatlakozást az elektromos hálózathoz. Így nem merülnek fel az árokásás és a telepítés költségei, valamint a folyamatos áramszámlák sem.

A napenergiával működő lámpa másik előnye, hogy könnyen telepíthető és karbantartható. Az elterjedt közvilágítással ellentétben, aminek telepítéséhez szakképzett villanyszerelőre van szükség, a napelemes fényforrásokat bárki telepítheti, aki alapvető barkácsolási készségekkel rendelkezik. A karbantartás is minimális, mivel a lámpákat csak időnként kell tisztítani, hogy elegendő napfényt kapjanak.

A Nap fényével táplált lámpák legfőbb hátránya, hogy akkumulátorra van szükségük, amit rendszeresen cserélni kell. Ezt a költséget azonban ellensúlyozza az áramköltségek hiánya. A napelem környezetbarát megoldás, mivel nem járul hozzá az üvegházhatású gázok keletkezéséhez.

A költségek összehasonlítása

A hagyományos közvilágítás költségei nagymértékben eltérnek a lámpa típusától és a telepítési területtől függően. Az összeg átlagosan másfélszer többe kerül lámpánként, mint a napelemes társa, a telepítési költségeket nem számítva. Ezzel szemben, a napelemes közvilágítás ár lényegesen alacsonyabb. Ráadásul a folyamatos villamosenergia költségek is megszűnnek, ami hosszabb távon pénzt takarít meg.

Hogyan működnek gyakorlatban ezek a lámpák?

A berendezés működésével kapcsolatban a következőket kell tudni! Az utcai napelemes kandeláber fotovoltaikus energiát állít elő. A hatásfoka rendkívül jó. A LED-es lámpafej nem bocsájt ki UV- és infrasugárzást, ezért a szemnek nem ártalmas, ezen felül a rovarokat sem vonzza. A termékek változatainak formavilágát figyelembe véve, magas színvonalat képviselnek.

A lámpaoszlop minden esetben kovácsoltvasból készül, az ívek hajlítását pedig precíziós gépekkel kivitelezik. Lebetonozott acél alaptesthez rögzítik, zárt anyacsavarokkal. Az utcai napelemes kandeláber világítása automatikusan bekapcsol sötétedéskor. Az akkumulátorok, amik ezeket a termékeket ellátják, zselés technológiával készülnek.

Az elhelyezésük az alaptest melletti ásott földárokba történik. Robbanás-, valamint vízálló dobozban helyezik el. Az utcai napelemes kandeláber, az egyszerű kiépítésének hála, bárhol könnyedén elhelyezhető. Mivel nem igényel elektromos hálózatot, a működtetése semmiféle költséggel nem jár, ezen felül pedig környezetbarátnak mondható.

Összefoglalva, a napelemes utcai fények költséghatékony megoldást jelentenek a közvilágításban. Bár akkumulátorra van szükségük, a költségeket ellensúlyozza a folyamatos villamosenergia kiadások hiánya, valamint a könnyű telepítés és karbantartás. A napelemes közvilágítás környezetbarát megoldás, ami egyre fontosabbá válik. Ha Ön is kültéri fényforrások telepítésén gondolkodik, érdeklődjön az AM TECHNIK-nél a napelemes közvilágítás ár felől!

Author: seditor