Figyeljünk a bőrönd választásnál!

bőrönd

Ha az utazótáska, koffer elhasználódott az évek során, de utazni készülünk, nyilván új darab beszerzésén kell elgondolkoznunk. De vajon melyik számunkra a tökéletes bőrönd, a keményfedeles vagy a vászonból készült? Nos, mindkét típusnak megvan a maga előnye és hátránya.

A vászon koffereknél nagyon fontos, hogy ne műanyag, hanem gumikerekűt válasszunk, ami jobban tolerálja az útviszonyokat és halkabb. A kétkerekű bőrönd esetében figyelni kell arra, hogy süllyesztve legyenek, mert ezeket nem lehet kitörni.

A négykerekű változatok könnyebben mozdíthatóak, egyszerűbb velük közlekedni és nem terheli meg a karunkat annyira, mint a kétkerekű variáns. Ezeknél a modelleknél is minimális az esélye annak, hogy kitörjön a kerekük a reptéri dobálás során, ha minőségi típust választunk.

A keményfedeles koffer kiválasztásánál a legfontosabb szempont az anyagösszetétel. Nagyon jó a törésteszt a polipropilén és polikarbonát bőrönd típusoknak, így ezek csak nagyon szélsőséges külső hatások következtében sérülnek meg.

Author: seditor