Javítja a bőr állapotát a bergamott olaj

bergamott olaj

Ez a négy és fél méter magas, hosszúkás zöld levelű és fehér virágú fa Olaszországban és Marokkóban őshonos. A gyümölcse egy kisebb narancsra emlékeztet, de inkább körte alakú. A bergamott olaj nyugtató hatású az erős stresszes időszakok alatt. További pozitív élettani előnye, hogy növeli a koncentrációt és a kreatív gondolkodást.

Ezenkívül erős antivirális szer, amit influenza, akut légúti vírusos fertőzések, valamint herpesz esetén is lehet alkalmazni. Segít csökkenteni a testhőmérsékletet is. A bergamott olaj megszünteti a garat gyulladásos folyamatait, normalizálja a vérnyomást, kiküszöböli a vegetatív érrendszeri dystoniát. A kozmetikában is előszeretettel alkalmazzák, mivel korlátozza a gyulladásos folyamatokat és a bőrirritációt.

A pattanásos bőrön normalizálja a faggyú- és verejtékmirigyek kiválasztását a zsíros területeken és összehúzza a pórusokat. Tonizáló, hangulatjavító tulajdonságai miatt aktívan használják az aromaterápiában. A bergamott olaj széles körben elterjedt különféle parfümök és az Earl Grey tea alkotóelemeként.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin